De EXPO DETERGO in Milaan 2018 markeerde de introductie van robottechnologie in de professionele textielreiniging en op het Laundry Experience Event staat dit thema ook volop in de schijnwerpers! Er zal zelfs een draaiende robot te bewonderen zijn: robin!

Verschillende leveranciers introduceerden nieuwe concepten hoe robottechnologie kan worden toegepast in textielreiniging. De nadruk ligt vooral op het invoeren van handdoeken en beddengoed in de vouwmachine. Ook voor het sorteren van vervuild textiel en de identificatie van textiel zijn eerder geautomatiseerde oplossingen geïntroduceerd bij de verwerking van textiel.

Automatisering en gerobotiseerde oplossingen voor textielreiniging hebben bij professionele textielreinigers wereldwijd de aandacht getrokken. De behoefte aan kostenefficiëntie die leidt tot grootschalige operaties met behulp van geautomatiseerde verwerkingsoplossingen is enorm. Een gebrek aan beschikbare werknemers, hoge arbeidskosten en een behoefte aan consistente kwaliteitsbehandeling van textiel zijn ook drijfveren voor het ontwikkelen van gerobotiseerde en geautomatiseerde verwerking.

Hoe ziet het volgende decennium eruit met betrekking tot de implementatie van robottechnologieën? Zullen robottechnologieën 24/7 wasgoed verwerken en menselijke arbeid volledig vervangen, wat resulteert in een 50% lagere kostprijs? Zal het de afwerking en vouwkwaliteit van textiel en werkkleding verbeteren? Of zal hun bijdrage aan de verwerking van textiel en werkkleding in de lanceringsfase marginaal zijn vanwege de vele fundamentele knelpunten die nog moeten worden overwonnen?

Op het Laundry Experience Event 2019 zijn de belangrijkste leveranciers in robotica en IT-oplossingen gevraagd hun visie te geven en hun aankomende oplossingen te onthullen voor de volgende stappen in een geïntegreerde, volledig geautomatiseerde verwerking van industrieel wasgoed. Dit zal omvatten;

  • Visies van experts op geïntegreerde verwerking van wasgoed van klanten tot wasserijen en terug naar klanten
  • Te ontwikkelen belangrijkste technologieën
  • Randvoorwaarden en relevante factoren voor een succesvolle introductie
  • Wettelijke beperkingen
  • Invloeden op organisaties
  • Financiële impact