Klokslag 11.30 uur werd onder luid applaus van de bezoekers en standhouders het Laundry Experience Event 2019 geopend. Symbolisch werd een lint doorgeknipt door de heren Walter ten Hagen (voorzitter VEMATEX), Ruud Meijer (voorzitter FTN) en Tom Goutier (voorzitter NETEX).

De heer Walter ten Hagen sprak de aanwezigen kort toe en dankte in de eerste plaats de heer Belmans en zijn collega’s van Wasserij Clova voor de gastvrijheid en support voor het event. Het Laundry Experience Event biedt een gevarieerd programma voor zowel de vrijdag als de zaterdag. VEMATEX-leden die op hun stands de laatste stand der techniek laten zien en de nodige innovaties. Diverse lezingen en workshops die bezoekers informeren over de laatste ontwikkelingen in ICT en Big Data, de mogelijkheden die dat biedt, nieuwe businessmodellen, bestaande succesvolle modellen die tijdens de Dutch Best Practices Award op vrijdagavond gedemonstreerd worden etc.

De heer Ten Hagen memoreerde ook dat de techniek weliswaar enorm veel aandacht krijgt in de laatste jaren. Maar dat samenwerking in de keten en juist ook persoonlijke aandacht en contacten wezenlijk blijven. En misschien nog wel belangrijker worden. Daarom wil VEMATEX met allerlei initiatieven waaronder dit event deze persoonlijke contacten blijft stimuleren.